All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Om oss

Home > Om oss

Gnesta Vattentorn invigdes 1914, men ersattes i slutet av 70 – talet av ett nytt. Det gamla Tornet har sedan dess stått tomt. Det väcktes till liv genom ett medborgarförslag 2010. 2011 bildades föreningen Gnesta Vattentorn.

Föreningen jobbar bl.a. för bevarande av vattentornet som kulturminnesmärke, och för att öka tillgängligheten för besökande. För närvarande pågår arbetet med att öka säkerheten i trappan de 2 övre nivåerna i tornet så att allmänheten i en framtid skall få möjlighet att besöka dessa nivåer. I dag kan bara tornets bottenvåning användas som publik lokal i olika sammanhang, t.ex. som konstgalleri under Gnesta konstrunda.

Medlemmarna i styrelsen 2018 är:

  • Staffan Sjögren, ordförande
  • Ingalill Fredriksson, sekreterare
  • Per-Eric Nestorzon, kassör
  • Inger Brorsdotter, aktiviteter
  • Gunilla Engström, aktiviteter

Vi behöver flera medlemmar i styrelsen som har ett genuint engagemang för tornets utveckling. Om du är intresserad att göra en insats, då skickar du ett e-mail till info@gnestavattentorn.se eller använder vårt kontaktformulär.